מתכונים של סדנא אסיאתית

 

מרינדה לדג סלמון (רק טרי כן)
דג טרי 2 ק"ג
את הדג יש לנקות ולפלט לחתוך לקוביות של 10 X 10 סמ ולסדר עם נייר אפיה על מגש.   
רכיבים:
חצי כוס שמן אהוב
רבע כוס סויה
כף ג'נג'ר טרי
כף שום כתוש טרי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
יש לערבב את כל המצרכים יחד למזוג כף רוטב על כל ריבוע דג.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 12 דקות.

סלט שורשים משגע
רכיבים:
סלק 3 יח
גזר 3 יח
בצל סגול 1 יח
קולורבי 3 יח
שום 4 שינים כתושים
ג'נג'ר 50 גרם טרי נקי טחון
מלח ים אטלנטי בנדיבות (לפחות 3 כפות), פלפל גרוס בקמצנות.
3/4 כוס מיץ לימון טרי

אופו ההכנה
ראשית את הירקות השורש יש לשטוף טוב טוב ולקלוף אותם.
לחתוך דק דק לרצועות ישר לתוך כלי ההגשה לתבל ולהגיש לאחר חצי שעה.



רוטב ווסבי לימוני
רכיבים:
כף ווסבי
450 מ"ל חומץ דקלים
50 גר מיץ לימון טרי
300 גרם סוכר
מלח, פלפל שחור גרוס
200 מ"ל שמן סויה

אופן ההכנה
ראשית יש לערבב את כל המרכיבים מלבד השמן.
את השמן צריך לטפטף טיפה טיפה תוך כדי ערבוב. ממליץ בבלנדר ידני.
מתאים מאוד לסלט אצות ומלפפון שלי.


סלט אצות ומלפפון האהוב שלי – גם בריא וגם קל להכנה.
רכיבים:
חצי כוס אצות ווקמה יבשות
4 מלפפונים בריאים וטריים
תערובת סומסום שחור ולבן
אופן ההכנה:
את האצות יש להכין כ 10 דקות לפני. פשוט לשפוך אותם לקערה עם מי ברז ולהמתין 8 דקות לסחוט טוב טוב מהמים והם מוכנים.
את המלפפונים לחתוך לאורך ואז לפרוסות שיצא פרוסות חצי ירח.
יש לערבב את המלפפונים והאצות יחד ולהוסיף את הרוטב האהוב, מוכן לעטר עם סומסום שחור לבן ולאכול.


סלט איטריות שעועית שקופות
רכיבים:
כוס שרי לחתוך לרבעים
כוס מלפפונים חתוכים חצי ירח
כוס עלי כוסברה
חצי חבילת איטריות שעועית
חצי כוס בוטנים קלויים.
אופן ההכנה:
מלבד שטיפת הירקות וחיתוכם נשאר להכין את האיטריות השועועית. נקח את הכמות הרצויה ונשרה במים רותחים ל 12 דקות (אין צורך בבישול) כאשר האיטריות שקופות יש לשטוף במים קרים כדי לעצור את התהליך. יופי האיטריות מוכנות לאכילה (לא רק לסלט גם למוקפץ עם רוצים)
נערבב יחד עם הירקות החתוכים והכוסברה הטריה ונוסיף את הויניגרט הנכון. לקישוט חובה בוטנים קלויים.

הויניגרט הנכון לסלט איטריות שעועית שקופות
רכיבים:
175 מ"ל שמן קנולה
75 מ"ל שמן סומסום
225 גרם סוכר
25 גרם צילי מתוק
כמה טיפות רוטב צילי חריף או מעט צילי גרוס
75 מ"ל חומץ דקלים
22 שום כתוש
40 גרם ג'נג'ר

אופן הכנה:
ראשית יש לטחון את הג'נג'ר והשום יחד עם הסוכר.
בהמשך להוסיף את החומץ החריף והצילי מתוק. לאחר שהסוכר נמס אפשר להוסיף בטיפטופים את השמנים (סומסום וקנולה) לקבלת המולסיה יציבה.
מתאים גם לבשרים ועוף.

טפיוקה
לשפוך את הכמות הרצויה לסיר מים חמים ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב תמידי.
הבישול לקח כ 20 דקות פלוס מינוס עד שהפנינים שקופות.
מסננים תחת זרם מים קרים.
הטפיוקה היא חסרת טעם לכן צריך ליצור רוטב טעים ומתוק בשבילה.
רוטב טעים ומתוק

רכיבים:
כוס נקטר ליצ'י אננס - קר
כוס פירות העונה חתוכים קטן קטן (ענבים שחורים וירוקים, קוביות מנגו, קוביות שזיפים ) - קר
כוס טפיוקה שהכנו מראש. קר
חצי כוס קרם קוקוס קר
חצי כוס קרח גרוס
אופן ההכנה:
ראשית מערבבים את הטפיוקה עם המיץ ליצ'י אננס ומפרידים את הפנינים שנדבקו זה לזה (אפשר בעזרת מטרפה) כאשר כל המסה מופרדת אפשר לאחד עם שאר המרכיבים ולהגיש בכוס זכוכית שקופה, בבקשה לקשט עם תפרחת נענע קטנה בכל כוס.

רל ויאטנמי – צמחוני וזריז 10 דקות הכנה
מרכיבים:
דפי אורז
חצי כוס כוסברה – שטוף ומופרד
חצי כוס נענע – שטוף ומופרד
חצי כוס עלי חסה – שטוף ומופרד
חצי כוס שרי – חתוך לרבעים
חצי כוס גזר – חתוך רצועות דקות מאוד.

קערה מים חמים בסביבות 80 מעלות

אופן ההכנה:
לאחר הכנות המוקדמות (מז'ון פלס) של כל המרכיבים
יש רק לטבול את דף אורז במים החמים ולהניח על משטח עבודה למלא במרכיבים (הירקות והעלים) לסגור כמו אגרול.
מוכן !!!! רק נשאר להכין רוטב קליל.

מתכון לרוטב לרול