מתכון לשקשוקה

מתכון לשקשוקה

של השף עמרי גור

מתכון לשקשוקה מרגז


מתאים ל 2-4 איש

מצרכים לשקשוקה

5-6 עגבניות בנוניות ויפות אדומות בשלות קצוצות
חבילת מרגז
2 פלפל ירוק חריף - למי שאוהב,הירוק יותר חריף.
מלח כפית וחצי..
פלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
4 ביצים
ומעט שמן למחבת.


אופן ההכנה :

שמים מעט שמן זית במחבת גדולה ושמים על אש גבוהה למשך 2-3 דקות, שהשמן יתחמם כמו שצריך.
צורבים את הנקניקיות עד שהם 3/4 מוכנות.
בינתיים קוצצים את השום לאורך ואת העגבניות חותכים דק-דק-דק-דק…..וכמה שיותר דק.
מוסיפים את השום ומתי שהו רק מתחיל לקבל גוון זהוב שמים מיד את העגבניות הקצוצים,מערבבים ונותנים לתערובת להתבשל על אש גבוהה.מוסיפים תבלינים.
מבשלים את התערובת ללא מכסה ונותנים לאדים לצאת,מערבבים כל 2-3 דקות וככה עושים 5-6 פעמיים.
ואז מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את ביצים, ולדרגה עשייה נכונה של הביצים - שהם ב3/4 הדרך מעבירים אותם לשולחן להגשה.
ובתאבון!