השף עמרי גור מתכונים מהמזרח

מתכון למוקפץ

מרכיבים: (למנה)

כפית שמן סומסום
270 גר נודלס/ אורז/ פסטה - מה שאוהבים
400 גר תערובת של ירקות (רצועות)
(כרוב, בצל, פלפל אדום, ברוקולי, גזר)
רוטב טריאקי לפי הטעם (1/4 כוס)
לעיטור: כפית
סומסום, כף בוטנים קלויים וחופן בצל ירוק קצוץ

הכנה:
על אש גבוה לחמם מחבת, להקפיץ את הירקות עם השמן, להוסיף את הנודלס, לערבב תוך כדי מזיגת הרוטב. לבסוף שהמנה מוכנה לעטר ובתאבון :)

רוטב קליל לרול ויאטנמי

רכיבים:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מי ברז
1 כף סוכר
2 כפות חומץ לבן
1/2 כפית ג'נג'ר
1/2 כפית פרוסות שום
מעט צילי גרוס
2 טיפות שמן סומסום
לערבב עד שהסוכר נמס ולמזוג לכלי טבילה.

בלילת טמפורה – למתוק ולמלוח
יש לערבב את האבקת הקנויה עם סודה קרה לבלילה סמיכה
ולהמתין מינימום 10 דקות לפני הטיגון.
אפקט הקריספיות והתנפחות הטמפורה נובע מהפרשי טמפרטורות בין השמן הרותח לבלילה הקר.
מה שקורה המים מתאדים ורוצים לצאת החוצה. לכן מומלץ לקרר את הבלילה לפני השימוש.

אורז קוקוס לבן
רכיבים
1 ק"ג אורז הודי
1.9 מים רותחים
פחית קרם קוקוס
כף מלח

אופן הכנה:
להשאיר את הסיר סגור מתחילת הרתיחה עד סיום הבישול על גובה אש קטנה כ 15 דקות ולסגור את האש. להמתין 15 דקות ולפתוח את הסיר לערבוב קצר לכיוון למעלה.
להגיש לצד תבשיל הודי או מתחת למוקפץ.


מוקפץ בסגנון סצוא'ן
ראש כרוב - רצועות
2 גזרים - רצועות
1 בצל לבן - רצועות
פלפל יבש אדום מתוק – חתוך לרוחב
4 כפות שמן סויה
500 גרם קוביות עוף
כוס טריאקי
כוס קשיו קלוי

אופן הכנה:
ראשית יש לחמם את הווק הכי חזק שאפשר עם מעט שמן.
כאשר הווק רותח יש להקפיץ את העוף עד שהוא מוכן ולהוריד לכלי הגשה.
כך גם לשאר הירקות והפלפל היבש הקפצה קלה ולהוריד לאותו כלי הגשה.
מערבבים יוצקים טריאקי על הכל ואת הקשיו לקישוט.

מתכון לסושי