מתכונים לממתקים

תפוחים מסוכרים ליום הולדת או לחג העצמאות

כל אחד יכול גם עם צריך קצת עזרה מההורים.

מתכון תפוח עץ מקרמל של השף עמרי גור:

23 יח תפוחים טעימים כל סוג  שיש לכם
480 גר סוכר לבן
90 גר / מל מים מינרלים
500 מל  גלוקוזה נוזלית שקופה
1/4 כפית אבקת צבע מאכל
אדום
23 יח מקלות עץ / שיפודים עבים

ציוד:
סיר צר וגבוה עם ידית
מד חום
כף עץ
נייר אפייה
צלופן לעטיפה + שרט צבעוני לקשירה

הוראות הכנה :
לשפוך את המים,סוכר והגלוקוז לסיר ולבשל על אש גבוה כ 10 – 15 ד' .תוך כדי ערבוב בכף עץ.
בינתיים אפשר לשפד את התפוחים .
באמצע הבישול יש להוסיף את הצבע מאכל.
הבישול עד התערובת מגיעה לטמפ' של 150 מעלות צל' ומורידים מהאש ונותנים למסה להתקרר מעט.
וקדימה לעבודת הטבילה ,יש לטבול ולכסות את כל התפוח בקרמל אדום ולהוציא אותו לקירור על נייר אפייה. להגשה מרשימה יש לעטוף אותם בצלופן ושרט צבעוני.

בתאבון )))))))) לגלריה