איטלקי

מתכונים איטלקיים של השף עמרי גור

כדורי ריזוטו


1 ק"ג אורז עגול, 1 בצל לבן קצוץ מטוגן עד לדרגת שקיפות, עם כוס חמאה {לא לשרוף את החמאה היא תשחים את האורז }
את המים מחממים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי . מסננים ומוסיפים לאורז .מערבבים  מדי פעם עד לקבלת תערובת צמיגית ליקרת הסוף מוסיפים כוס פרמיזן.
מקררים ,יוצרים כדורים ומצפים בפירורי לחם זהב.מטגנים לפני ההגשה.



ויניגרט עגבניות טוסקטי


עגבניות מרוסקות משלוש עגבניות
1.5 כף חומץ בן יין אדום איכותי
מלח פלפל
שמן זית
לערבב בבקבוק 2/3 תרובת עגבניות ו 1/3 שמן זית – לנער היטב





ויניגרט בלסמי

כמות לחצי ליטר רוטב ויניגרט בלסמי

מצרכים:

75 גר מיונז
10 גר מלח ים
5 גר פלפל שחור טחון דק
150 גר דבש
150 מל מים מינרלים
150 מל בלסמי
300 שמן חמניות

אופן ההכנה:

לטחון במג'מיקס לפי הסדר את המרכיבים הבאים : מלח והפלפל , להוסיף את הדבש, מיונז, בלסמי, מים, לאחר להזליף את שמן.




ויניגרט הדרים ותימין



2 כפית חרדל גרגירים דיז'ון

400 דבש
15 ג' תימין רק עלים קטנים בלי גבעולים   !!!!!
35 ג' מלח
1כפית פלפל לבן


לערבב במג'מיקס

400 מל מיץ תפוזים
200 מל חומץ בן יין לבן
300 ג' מיונז הינצ'
400 מל שמן חמניות  -    -    -    -      לטפטף את השמן באיטיות