דג מרוקאי

אחת המנות השכיחות ביותר על שולחן של יום שישי - דג מרוקאי 

דג ליום שישי


מרכיבים:

1.5 נסיכת הנילוס
2 פלפלים אדומים נקיים חתוכים לרבעים.
10-15 שיני שום
1 כוס שמן משובח
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כיפת פפריקה חריפה
1.5 כוס חומוס מבושל מוכן
2 כוסות מים מינרלים
5 פלפלים יבשים מתוקים
צרור כוסברה שטופה ונקיה . קצוצה דק
מלח פלפל

הוראות הכנה

מטגנים את פרוסות הדג מכל צד.
מוסיפים את שיני השום לטיגון קצר. כ 3 ד'
מצרפים את הפלפלים הטריים והיבשים, חומוס, מים ותבלינים ל 15 ד' על אש גבוה עם מכסה סגור.
מוסיפים מלח פלפל ואת הכוסברה לעוד כמה דקות בישול על אש נמוכה.

חובה לאכול את הדג עם חלה חמה שישבה בתנור (לפני ההגשה) 10 ד ב 200 מעלות ( קריספית ורותחת).

בתאבון



סדנת דגים עם תפריט עשיר