רוטב הולנדייז

מתכון ל 600 מל רוטב הולנדייז


מבוסס על אמולסיה של חלמונים וחמאה על בן מרי מתאים לדגים, סטקים, ביצים וירקות.

חומרים:

50 גר' מים
50 גר' חומץ לבן משובח
חצי בצל קטן קצוץ דק
עלי דפנה , פלפל אנגלי
4 חלמונים
400 גר' חמאה מזוקקת
מלח,פלפל לבן, מעט מיץ לימון, טבסקו מעושן

הוראות הכנה

מטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את המים והחומץ עד לצמצום של 50%. מקררים
מקציפים על בן מרי את החלמון יחד עם התרכיז באיטיות מוסיפים את החמאה.
מסננים דרך מסננת כפולה.

חשוב לזכור !!
טמפ' הכנה כ 50 מעלות.
מתאים למנה – אג'ס בנדיקט