סדנאות בישול 

סדנת ​בישול בריא

המטבח בריא

השף וטכנולוג מזון עמרי גור


בסדנת בריא נלמד לעומק את יסודות המטבח הבריא..  מבשלים ואוכלים את כל מה שיכנו. הסדנא חווייתיים ומעשיים. נלמד בישול לפי עונות השנה, מזון חי (Raw Food),  נלמד על סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, שומנים טובים ורעים, שימוש מושכל במלח, מה לקנות ומה פחות, סודות התיבול הטבעי, המון קיצורי דרך בלי וויתורים על בריאות, טריות וטעם והעיקר- כיצד לבשל מזון בריא וטעים ושמתאים לכל הגילאים.

סדנא למדעי הצנצנת "סודות המזווה" : הכנת ממרחים ומטבלים טבעיים.

אורך המפגש כ 3 שעות, המשתתפים מקבלים חוברת מתכונים מפורטת.



תפריט בריא:


שקדים במים
סלט עלים ירוקים קצוצים
טבולה קינואה וקוסקוס מלא
סלט שורשים
ממרח חומוס מעדשים כתומות
סלט כרוב- כרוב לבן, גרגירים וזירעונים( שומשום שחור , שומשום מלא, גרעיני חמנייה ודלעת) מתובלים בסויה ג'ינג'ר ודבש.
ירקות צלויים במרינדה עדינה (אנטיפסטי )
תפו"א קטנים , בטטה , כרובית,קולורבי, דלעת.
שעועית ירוקה בבישול ירוק "בלנשר" מלח ופלפל דק.
מג'אדרה- בורגול ועדשים שחורים , זרעי כמון , כורכום ובצל "מטוגן".
תבשיל קציצות עדשים כתומות ג'ינג'ר ועוף ברוטב אדום אדום.
צנצנות
קונפיטורה בצל, פסטו פטרוזיליה וכוסברה, ממרח קרם ריחן וממרח אגוזים ושום קלוי .