פוקצ'ות בליוי ירקות קלויים

פוקאצ'ה איטלקית מעוטרת בירקות קלויים


החומרים

30 גר' שמרים
30 גר' סוכר
30 גר' מלח
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים יחדיו ויוצרים בצק אחיד, רך וגמיש. מניחים את הבצק  בקערה ,במקום חמים .למשך 20- 25 דקות עד להכפלת נפחו.
לשים שוב את הבצק ונותנים לנוח כ-20 דקות. מרדדים את הבצק התבנית מקומחת מזליפים מעל הבצק שמן זית ומפזרים רוזמרין,  תימין, אורגנו , בזיליקום ,מלח אטלנטי ואופים כ - 20 דקות בתנור חם 180 מעלות.(במידה ולא רוצים לקשט בירקות קלויים)

מתכון לירקות קלויים - אנטי פסטי


חצילים חתוכים לקוביות,פרוסות קישואים, פלפלים צבעוניים פרוסים
חותכים את הירקות בהתאם לצורתם ולרצוננו ,מסדרים בתבנית ,מזלפים את הרוטב מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה למשך 20 דקות לערך או עד שהירקות עשויים

חומרי הרוטב

1/2 כוס שמן זית משובח
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
כף שום כתוש
מלח
פלפל

אופן ההכנה

לזלף את חומרי הרוטב על הירקות החתוכים להכניס לתנור לכ 15-30 דק עד שישחימו.




מתכון לפסטו איטלקי