ביצים

מספר  /  סוג   /   שיטת בישול אופן הכנה


1ביצה רכה, 5 ד' רתיחה אל אש נמוכה (עם הקליפה)

2 ביצה עלומה, 4 ד' במים רותחים בלי הקליפה למרכז הסיר (בתוספת מלח וכף חומץ)

3 ביצה בחושה, עם אורז מוקפץ

4 ביצה קשה,8 ד' בישול במים ( עם הקליפה)

5 אומלט, בתוספת עשבי תיבול

6 ביצה עין, על פלטה בישול / מחבת
לפתוח 2 ביצים ושהחלמון יישאר שלם

7 ביצה בקדרה, בסגנון "שקשוקה" או
בתבשיל בשר

8 ביצה עין הפוכה, על פלטה בישול / מחבת לפתוח 2 ביצים ולהפוך.




סוגי ביצים לפי גודל


גודל ----- משקל

1 ----- 70 גר' ומעלה
2 ----- 65 - 70 גר'
3 ----- 60 - 65 גר'
4 ----- 55 - 60 גר'
5 ----- 50 - 55 גר'
6 ----- 45 - 50 גר'
7 ----- 35 – 45 גר'